Kétszer nagyobb fődíj a Kisalföld Sztárjának

Programok kavalkádja várja a családokat a Kisalföld Vágtán

 

A lovas versenyek mellett számos programmal várják a Kisalföld Vágta szervzői a családokat a győr-gyirmóti Rodeo Ranchre a május 17-18-i hétvégén.

 

A tavaly nagy sikert aratott Kisalföld Sztárja zenés-táncos tehetségkutató versenyt idén is megrendezik a Nemzeti Vágta előfutamán. Tóth Szilárd főszervező elárulta, eddig csak szólóénekesek jelentkeztek, de várnak táncosokat egyedül, illetve csapatban, és természetesen együttesek is indulhatnak a Kisalföld Sztárja címért. A versenyre bárki nevezhet, az eddigi jelentkezők között a legfiatalabb 9, a legidősebb sztárjelölt pedig pedig 52 éves. Idén megduplázták a fődíjat, 200 ezer forintot visz el a legyügyesebb versenyző.

A lovas versenyek és zenés vetélkedő mellett számos programmal várják a szervezők a családokat. Az állatsimogatóban például báránnyal, kecskegidákkal és kismalacokkal ismerkedhetnek meg közelebbről a gyerekek, és idén először Bubura, a szelíd tevére is felülhetnek. A Rodeo Ranch kisebb-nagyobb lakóival most hétvégén is találkozhatnak egyébként az Àrkádban.

A vágtán a kisebbek szórakozását szolgállja majd légvár, különleges bemutatók és versenyszámok, látványos felszerelések, igazi vadnyugati hangulatra számíthatunk. Megválasztják a falu ördögét is, a legégetnivalóbb gyerkőcöt keresik. A címet az kapja, aki az összes versenyszámban helytáll, például zsákbanfutásban, spenót-célbadobásban és kecskegida kergetésben. A nagyobbak többek között műbika versenyen mérhetik össze tudásukat, de akár traktorra is pattanhatnak.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!