Westernszámok a Kisalföld Vágtán

Westernszámok a Kisalföld Vágtán

A western rajongói számára jó hír, hogy a május 17-19. között szervezett Kisalföld Vágta idén először western versenyszámok helyszíne is.

A győr-gyirmóti Rodeo Ranch idén a pünkösdi hétvégén ad otthont a Kisalföld Vágtának, melynek programjában újdonságként western versenyszámok is helyt kapnak.
- A Rodeo Ranchen 2008-ban szerveztük az utolsó Rodeo Showt, mely óriási sikernek örvendett. A Nemzeti Vágtán lesz western gyorsasági futam Western Vágta néven. Ennek mintájára nálunk is lesz hasonló versenyszám, melyből a legjobb lovas továbbjut Budapestre - tudjuk meg Tóth Szilárdtól, a Kisalföld Vágta főszervezőjétől.
A western lovas megmérettetés egy rövidebb - fele akkora - pályán zajlik, mint a Kisalföld Vágta futamaié. A western lovasoknak 500-550 méteren kell gyorsaságukat bizonyítaniuk. Ide a szakember szerint rövid távú, gyorsfutású, 4. évüket betöltött lovakkal jelentkezhetnek a nevezők, a ló fajtájára nincs korlátozás. A lovasok itt már 16 éves kortól bemutathatják ügyességüket. A szervezők remélik, hogy sokan jelennek meg majd a hagyományos cowboy felszerelésben, kalappal. Lovasnak és lónak is megfelelő orvosi papírral kell rendelkeznie.
- Határon túlról is hívtunk versenyzőket, így Csallóközből, Ausztriából is, ahol nagy becsben tartják a western lovakat. Bízunk benne, hogy ezen a futamon is sokan indulnak majd. Úgy tervezzük, hogy a Western Vágtából három futamot tudunk szervezni. Ez a versenyszám egy kicsit a csikós vágtához hasonlít. A döntőt vasárnap szervezzük - hangsúlyozza a rendezvényigazgató.
A western versenyszámok szombaton és vasárnap szórakoztatják majd a közönséget. Lesz szlalom vesreny is a western rajongóinak, erre két kategóriában lehet jelentkezni: ifjúsági (12-18 év közöttiek) és felnőtt (18 év fölöttiek). Így például a lovasok egy harminc méter hosszú pályán bólyák közt szlalomozhatnak. Itt sokat számít a lovak gyors irányváltásra legyenek képesek, a lovasok meg profin tudják irányítani őket. Továbbá gyorsasági versenyekben is lehet bizonyítani: a hordókerülés látványos, lendületes versenyszámnak ígérkezik.
A programban szerepel még borjús bemutató szám, trail verseny, mely lovas ügyességi próba. Utóbbinál nem a sebesség, hanem a ló és a lovas harmóniája számít. A Cowboy Race versenyen a lovasoknak egy rövid, 300-400 méteres kijelölt úton 10-15 akadályt kell leküzdeniük. Ez szintén egy látványos versenyszám, melyhez jól képzett ló szükséges.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!