Újra rajtol a Kisalföld Vágta

Újra rajtol a Kisalföld Vágta

 

A pünkösdi hétvégén, május 17-19-én tartják a Kisalföld Vágtát, a Nemzeti Vágta hivatalos előfutamát. Az idei rendezvény az eddigieknél is izgalmasabbnak ígérkezik: a hagyományos versenyeken túl lovastalálkozót is hirdettek a szervezők, lesznek hagyományőrző elemek is és ismét megrendezik a Kisalföld Sztárja tehetségkutató versenyt a győr-gyirmóti Rodeo Ranchen.

 

A negyedik Kisalföld Vágta rengeteg programját négy csoportra oszthatjuk: az alapot természetesen azok a gyorsasági futamok adják, melyeken eldől, melyik az a három település, amely továbbjut a fővárosi Nemzeti Vágtára. „A szabályok nem változtak tavaly óta, idén sem indulhatnak angol telivérek, kizárólag félvér lovakkal lehet nevezni” – tájékoztatta lapunkat a Kisalföld Vágta főszervezője, Tóth Szilárd.

Idén hagyományőrző elemekkel is gazdagodik a rendezvény: hobbylovasok olyan számokban nevezhetnek, mint például a betyárverseny, csikósvágta, karikás ostoros vagy huszárverseny, ahol a fegyverforgató tudományát kell bemutatniuk a lovasoknak.

Biztos sokan emlékeznek a Rodeo Sport Egyesület látványos western elemekkel tarkított rodeo show-ira: idén újra lehengerlik a közönséget a western ügyességi és gyorsasági lovasszámokkal! A megmérettetésekre természetesen más is nevezhet.

Az idei év nagy újdonsága pedig az országos lovastalálkozó lesz, melyre több száz lovast várnak a szervezők, akik külön díjazzák a legtávolabbról ékezőt és a legnagyobb lovas-csapatot.

A fentieken túl még számos program színesíti a Kisalföld Vágtát, például polgármesterek és képviselők fogathajtó versenye és a presztízs futam. A gyermekeket többek között pónikkal, légvárakkal várják. Nem maradhat el a tavaly nagy sikert aratott zenés-táncos tehetségkutató sem, a Kisalföld Sztárja verseny, amelyre már lehet nevezni. „És várjuk a települések és versenyzők nevezését is, a határidő május 13. – hívta fel a figyelmet Tóth Szilárd.

A Kisalföld Vágta előkészületeire még többször vissz

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!