Lovasok nyeregbe: versenyszámok a Kisalföld Vágtán

Május 17-19-én Győr-Gyirmóton a Rodeo Ranchen újra nyeregbe szállnak a lovasok, akik nevezhetnek a Nemzeti Vágta legnagyobb regionális előfutamára, de további próbákban is bizonyíthatják ügyességüket, gyorsaságukat. Az idei vágta- és fogathajtó versenyszámok összegzésére kértük Tóth Szilárd főszervezőt.

Negyedszer ad otthont a Rodeo Ranch Győr-Gyirmóton a Kisalföld Vágtának a pünkösdi hosszú hétvégén. Tóth Szilárd versenyigazgatót a lovas programokról faggattuk:
- A Nemzeti Vágta regionális előfutama a háromnapos program egyik alapmotívuma. A Kisalföld Vágtára 18. életévüket betöltött lovasokat várunk, 2008-as születésűnél idősebb, félvér lovakkal. A lovasnak és a lónak is megfelelő orvosi papírokkal kell rendelkeznie. A versenytáv hossza 1200 méter, akárcsak a budapesti pályán. Több előfutamot szervezünk, innen a legjobb 5-6 páros jut be a Kisalföld Vágta döntőjébe. Innen automatikusan a két leggyorsabb ló és lovas mehet majd a Nemzeti Vágtára. Erre a versenyszámra a települések mellett olyan vállalkozások is jelentkezhetnek a régióból, amelyek falvaiknak segítenének a nevezésben, indulásban. Természetesen azokat a településeket is várjuk, amelyek ugyan nem tudnak lovast küldeni, ám mégis bemutatkoznának, ugyanis a rendezvényünk egyfajta marketing lehetőség is számukra. Egyébként célunk, hogy a korábbi 20-22 település helyett idén elérjük a 30-as nevező számot.
Tóth Szilárd a további vágta versenyszámokról is beszámolt. Így idén is lesz póni vágta, két kategóriában lehet indulni 130 centiméter alatti és fölötti pónikkal. Innen a legjobb lovas tovább jut a Kishuszár Vágtára. A Kamasz Vágtán a 12-18 év közötti lovasok indulhatnak, itt bármilyen lóval lehet nevezni. A fiataloknak 800 méteres távon kell bizonyítaniuk gyorsaságukat.
- A Csikós Vágta is látványos versenynek ígérkezik: a lovasok szőrén lovagolnak, mezítláb, és bízunk benne, hogy idén még többen jelennek meg autentikus csikós ruhában. Nekik három kört, 750 métert kell megtenniük egy zárt körpályán. Ez egyébként nyitott verseny, 14 év fölötti jelentkezőket várunk. Érdekesség, hogy tavaly az a hölgy nyerte meg a csikós versenyt, aki a Kisalföld Vágta legjobbja is volt egyben.
A pünkösdi hétvégén a Rodeo Ranchre kilátogató családok, lóbarátok B kategóriás fogathajtó versenyt is végigkövethetnek, de lesz díj-, akadály-, maratonhajtás is. Különlegesség az akadályhajtás kombinációja az autóvezetéssel.
- Két kategória lesz ebben a versenyszámban. Az egyik a polgármestereké és képviselőké, az egyik kihívó Somogyi Tivadar győri alpolgármester. Balogh Ervin, nyalkai településvezető például már nyert egy ilyen futamot. A másik kategória a Presztízs Futam, ahová a régió gazdasági vezetői, ügyvezetői jelentkeznek. Tudjuk, hogy ők el tudnak vezetni egy települést, egy céget, hiszen nem hiába vannak pozíciójukban. Így kíváncsian várjuk, hogy boldogulnak a kettes fogat után a terepjáróval. Mindkettővel ugyanazt a pályát kell megtenniük, és az együttes idő számít. Ezzel a versenyszámmal is a lovas sportot szeretnénk a vezetőink körében népszerűsíteni – tette hozzá a főszervező.
A lovas versenyszámokra jelentkezni május 13-ig lehet az info@rodeoranch.hu e-mail címen.

  Nyomtatás Vissza
  Küldje tovább!